מוטור אפ בע"מ נ' שירביט חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום כפר סבא
30278-07-13
25.11.2013
בפני :
אלדד נבו

- נגד -
:
מוטור אפ בע"מ
:
1. שירביט חברה לביטוח בע"מ
2. משה זניגו

פסק-דין

פסק דין

1.בפני תביעה כספית בסך 7,641 ₪, בגין תאונה מיום 29.11.12.

2.הצדדים חלוקים בכל הנוגע לנסיבות ולאחריות לתאונה.

3.התובעת טוענת, כי במועד התאונה, רכבה, אשר היה נהוג על ידי מר מרדכי מועלם, עמד ברמזור אדום בפינת הרחובות פינס וסלנט בפתח תקווה. בעודו עומד, פגע בו לפתע הנתבע 2 מאחור וגרם לו את הנזקים המפורטים בכתב התביעה.

4.הנתבעים טוענים, כי אף הנתבע 2 עמד עם רכבו באותו הרמזור, מאחורי רכב התובעת, כאשר זה האחרון החל לפתע להידרדר לאחור וכתוצאה מכך אירעה התאונה. הנתבעים אף מכחישים את גובה הנזק הנטען בתביעה ולגרסתם נזק זה מופרז.

5.מטעם התובעת העיד מר מרדכי מועלם אשר חזר על גרסת התביעה לפיה בעת שעמד ברמזור, רכבו של הנתבע 2 פגע בו מאחור. התובעת אף הציגה חוות דעת שמאי לעניין גובה הנזק וחשבונית בגין תיקון הרכב לפיהן גובה הנזק הוא בסך 7,141 ₪..

6.מטעם הנתבעים העיד הנתבע 2. אף הוא חזר על גרסתו לפיה רכב התובעת הוא זה שהידרדר לאחור ופגע בו. הנתבעים לא הציגו כל חוות דעת מטעם לעניין הנזקים.

7.לאחר שמיעת העדויות ועיון בתמונות וכן ביתר מסמכי התביעה, אני סבור כי גרסתו של עד התביעה עדיפה על גרסתו של הנתבע 2 ואסביר:

א.מעיון בתמונות הרכב וכן לפי העדויות שנשמעו, עולה כי רכב התובעת הינו רכב אוטומטי ובעת התאונה הוא היה בהילוך "D".

ב.מר מועלם העיד כי מקום התאונה הינו מישורי, והנתבע 2 אישר זאת באופן כמעט מלא ולדבריו מדובר במקום כמעט מישורי.

ג.בנתונים אלו, אין הגיון בגרסת הנתבע 2 לפיה רכב התובעת הידרדר לאחור ואין צורך בכל מומחיות כדי לדעת שרכב אוטומטי אינו נוטה להידרדר לאחור בכביש מישורי.

ד.הנתבע 2 ניסה לטעון כי במצבים מסויימים, כתוצאה מתקלה ברכב, הדבר עלול להתרחש, אולם לא הובאה כל ראיה לקיומה של תקלה כזו.

8.הואיל והנתבעים לא הביאו כל חוות דעת נגדית לעניין הנזק והואיל ובחקירות העדים לא היה כדי לכרסם בראיות התביעה לעניין זה, אני מקבל גם את טענות התביעה לעניין גובה הנזק.

9.לאור האמור לעיל, התביעה מתקבלת. הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 7,141 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית חוקית מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.

10.כמו כן, הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בסך 1,250 ₪ וכן שכר טרחת עו"ד בסך 1,750 ₪.

11.התשלום יבוצע בתוך 30 ימים מהיום.

ניתן היום, כ"ב כסלו תשע"ד, 25 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>